Kamikaze Spider

Kuten monet saattavat muistaa, meillä on kotona kaksi kissaa. Kuitenkin jäsenmäärä on kasvanut vielä yhdellä, jolla tosin on monen monta jalkaa ja vielä useampi silmä. Meille on muuttanut Kamikaze Spider.

Kamikaze Spider on siis hämähäkki, joka on jostakin syystä eksynyt meille. En tiedä mistä se tuli, muistan vaan joskus nähneeni sen seinällä keittiössä, kun kissat kävivät sen kimppuun.

“Hei hei hämähäkki”, ajattelin ja tuumasin, että olisi toisaalta ollut ihan hyväkin että olisi hämis niin se olisi syönyt kaikki mahdolliset ötökät.

Kas kummaa, viikon sisällä näin hämähäkin keittiön toisella seinällä möllöttämässä ja annoin sen siinä olla. Se saa syödä kaikki ötökät jotka se löytää, totesin.

Seuraavan kerran näin hämähäkin taas viikon tms. päästä kun istuin vessassa. Olin vetänyt oven perässäni kiinni ja hämähäkillä tuntui jääneen yksi koipi sinne väliin jumiin. Siinä se keikkui ja möykkäsi, ojensi koipensa ojolleen ja roikkui pää alaspäin tökerön näköisesti. Toivoin, että se hieman rauhoittuisi ennen kuin repisi jalkansa irti mutta se onnistui pyristelemään vapaaksi ennen kuin tulin pelastamaan. Hämähäkki päätyi mykkyrälle oven alareunaan ja pidin huolen, että ovi jäi sopivasti raolleen kun poistuin paikalta.

Siirryin sohvalle istumaan mutta ei mennyt kauaakaan kun näin hämähäkin kiipivän olohuoneen maton reunalle. Samalla hetkellä kissa huomasi ötökkärukan ja koko rumba sai aikaan sellaisen metakan, että mies otti lottokupongin ja vokotteli hämähäkin sen päälle. Lottokupongin avulla hämähäkki saatiin nostettua kirjahyllyn päälle, mutta kun sitä yritettiin sinne jättää, se olikin jäänyt seitin varaan roikkumaan ja hups vaan tipahti takaisin matolle kun kuponki nostettiin pois kirjahyllyn yltä.

Meni ehkä tunti niin tämä sama tapahtuma toistui, aivan sitä seitinrihmaa myöten. Penteleen hämis. Tämän jälkeen asunnossa suoritettiin imurointi eikä hämähäkistä ollut tietoakaan pariin viikkoon.

Ennen kuin nyt.

Istuin sohvalla, kiusasin kissaa ja huomasin kun sen katse kiinnittyi johonkin yllättäen. Siellähän se, tuttu Kamikaze Spider, kiipesi samassa kohdassa saman maton kulman päälle ja kissa ampaisi sen perään. Sain eläimestä kuitenkin ajoissa kiinni ja pidin sen paikoillaan, kunnes mies pelasti tilanteen nostamalla hämähäkin uudestaan kirjahyllyn päälle varmistaen, että se myös jäi kirjahyllyn päälle. Näin kuinka hämähäkki jäi kirjahyllyyn lahjaksi saadun formula-pienoismallin päälle. Naureskelin miehelle kuinka hämähäkki laskeutui seittihissillä alas eikä siinä mennyt kauaakaan, kun kesken Amazing Racen jännittävän suorituksen, katseeni kiinnittyi pikkuiseen hämähäkkiin, joka hissasi rohkeasti alas lattialle kirjahyllyn päältä.

Selvä, you got a death wish. Ihan turha meidän auttaa, kun kerran uskot selviäväsi kissoista ilmankin sitä apua. Sikäli ymmärrettävää, kun kerran olen itsekin luullut ko. hämähäkin kuolleen jo useaan eri otteeseen ja siitäkin huolimatta se porskuttaa, kaikki raajat tallella, onnellisesti karvamatossa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *