Kanavapaketti vai nettitelevisio

Kanavapaketteja N vuotta tilanneena en voi kuin ihmetellä, miten artikkeli toisensa jälkeen saa Netflixin kuulostamaan kalliilta ja esimerkiksi YLEn taas halvalta.

Tosiasiassa YLE harvemmin tarjoaa minulle mitään katsottavaa. Sekin vähä mitä True Bloodia sun muuta olen katsonut, olen helposti missannut urheilumatsien tai muiden ohjelmamuutoksien vuoksi. Myös yllättäen alkaneet kaudet saavat jaksoja puuttumaan välistä ja kun en YLEn ohjelmia yleensä seuraa, en sarjojen aloituksesta kuulekaan. Areenassa taas esimerkiksi True Bloodin esitysaika per jakso on noin kaksi viikkoa, mikä ei taas auta ollenkaan.

Maikkarin ja Nelosen kanavapaketit taas esittävät luvatusti kymmeniä elokuvia sekä sarjoja, niistä vain harva on millään tavalla kiinnostava. MTV3 SciFiä katsoin kun sieltä tuli Star Trekkejä, kaikki Voyagerit ja Deep Space Ninet mutta kun sarjojen aloitusajankohdat vaihtelivat ja nauhoitukset menivät pyllylleen, päädyin taas kiristelemään hampaitani välistä puuttuvien jaksojen vuoksi. Kyllä, jos jakso jää välistä niin sillä on väliä. Se, joka väittää että ei ole, ei selvästikään ole nörttikansaa vaan lähempänä niitä jotka kaiholla muistelevat käpylehmien monipuolista tarjontaa.

Nettitelevisio kuten Netflix maksaa noin kympin kuussa. Sillä saat muun muassa kaikki 24:n tuotantokaudet. Voit seurata sarjoja useammalla eri välineellä, silloin kuin haluat, niin paljon kuin haluat. Ei pieleen menneitä nauhoituksia, ei yllättäen nauhoitettuja Plan-iltoja, ei hampaan kiristämistä, ei hämmennystä. Netflixin valikoiman nähneenä en pidä hintaa kalliina ja Facebook-feedini perusteella ei myöskään 90% kaveripiiristäni. Sen sijaan ne 30 kanavaa, joilta nauhoittelen satunnaisesti yhtä tai kahta juttua per viikko, ne vasta kalliita ovatkin.

Kaikkein huvittavinta koko jutussa on se, että juurikin ylimielisesti Netflixin suosiota väheksynyt MTV3 joka mukamas saa aikaan jonkin hirveän menetyksen kun ei tarjoa Netflixille suomalaista ohjelmasisältöä, häviää kuusnolla palvelun sisällölle. Mitä helvettiä minä jollain suomalaisella “julkkis kokkaa”, “julkkis laulaa”, “julkkis talkkaa” tai “tavis skabaa”-ohjelmalla teen, kun voin katsoa laatusarjoja vihdoinkin juuri silloin kuin haluan. Ja mikäli sieltä puuttuu jotain, kuten nyt puuttuu mm. Paramountit puhumattakaan ihmeellisistä maarajoituksista mitä on kehitetty, niin se tuskin on Netflixin vika.

Netflix aukesi, ei tarvinnut edes miettiä tunnuksen rekisteröimistä. Rekisteröisin tunnuksen HBO Nordicillekin välittömästi, jos voisin. Sen sijaan saattaa olla, että televisio itsessään (kanavapaketeista puhumattakaan) jää unholaan. Miksi seuraisin nyt hajanaisesti tarjottua sisältöä, kun voin itse päättää mitä katson. YLEn Areenakin on täynnä pelkkää Pasilaa ja ne jo omistan DVD:nä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *