Ihana, ihana internet

Aivan lapsesta asti meillä on ollut yksi joululevy yli muiden. C-kasettina se oleellisin osa oli juurikin kasetti enkä muista siinä koskaan kansia nähneenikään, ainoastaan keltaisen kappalelistauksen jossa jonkinlainen sitrus/aurinkokuvio. Edes esittäjää ei mainittu ja vaikka listattuna oli kaikki ne väsyneimmätkin joulukappaleet sekä kasetin puolivälissä vioittunut soittonauha sai kappaleet nyrjähtämään kummallisesti joka kerta, rakastin kaikkea siinä levyssä.

Sen soidessa istuttiin hyisiä, mutta tunnelmallisia jouluaamuja lapsuudenkodin mummukeittiössä. Sen soidessa syötiin lukemattomia lounaita, juotiin kahveja, askarreltiin ja piirrettiin. Se opetti minulle siitä miten joulun voi ottaa lempeän rennosti, eikä rokkimöykäten ja sen lämmin miesääni takoi lukemattoman määrän rauhallista rakkautta sydämeeni. Hyviä muistoja ei aina tarvitse erikseen muistaa niistä nauttiakseen. Ne voivat tallentua sydämeen pelkkinä tunteina, jotka sitten jäävät muistiin johonkin niin yksinkertaiseen kuin yhteen höhlään joululevyyn.

Jo vuosia sitten luovuin kaikista C-kaseteistani. Haikein mielin heitin tämän puhkikuunnellun kasetin roskapussin pohjalle. Sen keltainen kappalelistaus oli kulunut liki tunnistamattomaksi ja liima siitä oli jo käytännössä lakannut olemasta. Paperinpala irtosi erikseen kun kasetti kolahti roskalaatikon pohjaa vasten. Toivoin, että jonain päivänä löytäisin sen levyn ja voisin sitä taas kuunnella.

Olin jo jonkin aikaa tässä aavistellut, että yksi joulukappaleista on Irwin Goodmanin laulama. En ymmärrä miten sen etsimiseen on mennyt niin kauan, mutta päätin nyt sitten lapsen ruokintaan herättyäni selata internettiä ja katsoa josko aika olisi kypsä. Olemme pian muuttamassa uuteen kotiin ja viettämässä monin tavoin ensimmäistä jouluamme niin lapsen kuin parisuhteen silmin. Haluan oman uudelleensytytetyn jouluni olevan täynnä hyisiä, mutta tunnelmallisia jouluaamuja.

Ihana, ihana internet. Ihana, ihana Levykauppa Äx.
Ihana, ihana Irwin Goodmanin joululevy Kohta taas on joulu.

Ette uskokaan, miten totta tuo nimi voi olla. Toimitusaika 2-4 arkipäivää ja kohta minullakin on taas joulu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *